De Kôle Piep'm

De Kôle Piep’m Vilsteren!
De naam van onze carnavalsgroep (zeg maar gerust vriendengroep) is bedacht, zoals dat bij elke carnavalsgroep is gegaan, met wat inbreng van ‘Vreugde Water’, oftewel, met een pot bier onder onze ‘Snoete’! De naam Kôle Piep’m betekend letterlijk vertaald, naar ons inziens tenminste, koude flesjes bier, maar dan op zijn Twents! Je kun er op maar één manier een link mee leggen met carnaval, namelijk dat het tijdens het bouwen van de wagen ALTIJD koud is. Hierdoor zijn de flesjes bier, die veelvuldig worden genuttigd, dan ook van een dusdanige lage tempratuur! (Koud = Kôle, Vertaalmachine.nl!) En het belangrijkste, het bek gewoon lekker!

We zijn in 2002 begonnen met een iets wat kleinere groep dan nu, 7 á 8 personen! De eerste 2 – 3 carnavalsjaren zijn we begonnen bij de grote groepen! Vervolgens mochten wij, omdat we zo’n populaire groep waren, meer mensen verwelkomen! We begonnen met bouwen van kleine wagens en uiteindelijk met zo’n 14 Kôle Piepies zijn we in 2005 en 2006 begonnen met bouwen van grote wagens! Het jaar hierop hebben we besloten dit niet meer te doen en zijn we weer 2 jaar met de grote groepen mee gaan lopen!

Het jaar 2009 was het jaar van de Wederopstanding van de Kôle Piep’m! We deden in 2009, 2010, 2011 en 2012 mee met de Grote Wagens, zowel in Lemelerveld als in Vilsteren! We wouden steeds meer en steeds groter! We konden in deze jaren altijd nog terecht bij de Opa en Oma van enkele Kôle Piep’m leden! Waarvoor nog steeds onze grote dank!

Momenteel lopen we al met 26 mensen rond Carnaval en hebben we dit jaar besloten om nog groter te gaan! We gingen haastig opzoek naar een nieuwe schuur! Een schuur in Lemelerveld en een schuur op de Venneberg konden wij gebruiken als opslag van de wagen! Jaja u merkt het al, u verneemt het al, u dacht het al! De Tieden Bint Nie Barr! Oftewel, bij de Kôle Piep’m heerst geen recessie!!

Tot ziens bij de optocht!

Alaaf Alaaf Alaaf!!

Categorie: