Bomvolle ‘drie rondjes om de kerk’ slotstuk van 55 jaar Piepenplas

Na behoorlijke regenval in de aanloop naar het carnavalsweekend was het op zondagmiddag bewolkt, maar droog. Ook de zachte temperaturen deden voorzichtig denken aan de vroege lente. Met honderden mensen ín de optocht en honderden toeschouwers langs de optocht werd om 13.30 uur het startsein gegeven voor een jubileumoptocht met Prins Hansi Pansi van de Vlierhoek en Jeugdprinses Fenna de 1e uut Hessum voorop!

 

Het is niet te missen dat De Piepenplassers een 55-jarig jubileum vieren: de prinsenwagen was omgetoverd tot een zee aan gouden versiering. Ook de lengte van de optocht was jubileumwaardig met maar liefst zes grote wagens die deelnamen en tal van groepen, duo’s en individuen. In het bijzonder dit jaar de Stoepsnoevers, die als carnavalsgroep al 22 jaar bestaan en speciaal voor deze gelegenheid uitpakten met een gigantische wagen. ‘Carnaval ging voor ons al voor de paplepel aan. Met de Stoepsnoevers zijn we begonnen als groep jonge twintigers. 22 jaar later is de groep gegroeid met minisnoevers en zijn we met ruim 50 personen. Het zit in de genen’, aldus Mark Ebbinge en Swen Herbrink, zelf zoon van de iconische DJ Papa Joop.

 

De prijzen voor de wagens gingen dit jaar naar:

1. GoedZAT

2. De Kantemaaiers

3. Stoepsnoevers

 

In de categorie grote groepen juichten de volgende winnaars:

1. TUV

2. De Schuimkoppen

3. Vrienden van de Sprokkelaars

 

Na een klapper van een optocht, ging het feest onverminderd door en stegen de temperaturen in de feesttent. Met gouden rakkers, knallende krakers van DJ Robin, DJ Delight en de show van De Feestdirecteuren was het nog lang onrustig op De Tip in Vilsteren.

 

Vilsteren kijkt terug op weer een ‘altijd gezellig’ carnavalsweekend. Inmiddels doen ze dat al 55 jaar. Zo’n groot feest organiseren lukt alleen maar met héél veel betrokken leden en vrijwilligers. Dat ziet ook Lisa Niens, voorzitter van Carnavalsvereniging De Piepenplassers: ‘Het is geweldig om te zien hoe carnaval leeft binnen de carnavalsvereniging en in Vilsteren. Met zoveel enthousiaste mensen kunnen we er nog wel 55 jaar tegenaan!’